Monique van de blog Moonoloog werkte een dagje in hotel Mariënhage in Eindhoven. Haar verslag:

”Ik heb niet zo snel last van concentratieproblemen. Maar als ik schrijf moet ik toch enigszins rust om me heen hebben. Je begrijpt dat de combi van 24/7 met de kinderen thuis zijn en mijn werk als blogger geen ideale is. Toch weet ik er het beste van te maken en maak ik bijvoorbeeld ’s avonds nog wat tijd vrij als ik overdag te weinig heb kunnen doen. Ik doe het liever niet, maar het kan even niet anders. Of toch wel? Toen ik het aanbod kreeg eens een dagje ‘thuis te werken’ in een hotelkamer, hoefde ik daar niet lang over na te denken…

Naast café’s en restaurants zijn het ook voor hotels moeilijke tijden. Velen zijn zelfs gesloten en van de hotels die wel open zijn staan de meeste kamers leeg. Dat gegeven én het feit dat veel mensen niet of moeilijk vanuit huis kunnen werken, bracht VoorDeThuiswerkers.nl op een eigenlijk vrij voor de hand liggend idee. Hotels bieden hun kamers tegen een relatief lage prijs aan, zodat jij een dag de kans hebt om in alle rust te werken en uit te rusten. Ik vind het geniaal.

Hotel Mariënhage in Eindhoven

Aangezien het me verder niet om de omgeving gaat, kies ik het liefst voor een hotel dicht bij huis. En dat is gelukt. Hotel Mariënhage ligt in het centrum van Eindhoven en is een prachtig boutique hotel, gelegen in een monumentaal klooster. Het hotel opende eind 2019 haar deuren en ik was altijd al enorm nieuwsgierig naar hoe het er van binnen uitziet. Maar wie gaat er nu naar een hotel in zijn of haar eigen woonplaats? Normaal gesproken niet natuurlijk, maar dit is de perfecte gelegenheid om dat eens wél te doen.

Het hotel heeft vijf verschillende kamertypen en verbindt door middel van design het heden met het verleden. Overal zie je verwijzingen en knipogen naar de kerkelijke bestemming die dit gebouw in vroeger tijden had. Ik verblijf in een tweepersoons ‘Blue Virgin’ kamer. Lees Monique’s ervaring verder op haar blog Monoloog.nl