Parool: Amsterdamse horeca te steunen
© Monique van Loon

Dit kan je doen om de Amsterdamse horeca te steunen

Het Parool

Redactie

Vrijwel alle hotels zijn ook gesloten – of doen dienst doen als noodhospitaal voor coronapatienten, zoals Corendon City in Slotervaart. Toch zijn sommige hotelkamers te boeken; als kantoortje voor de Amsterdammers die thuis moeite hebben om hun productiviteit op peil te houden.

Op voordethuiswerkers kan je kamers boeken in onder andere het Conscious Hotel in het Westerpark, Het Holiday Inn in de Valkenburgerstraat en hotel Mr. Monkey in Centrum. Ook een paar longstayhotels met luxe appartementen doen mee, zoals Yays Entrepothaven en Zoku Amsterdam.

Onze verslaggever probeerde het thuiswerken-in-een-hotelkamer een ochtendje uit in het Amrâth Hotel, en was bepaald niet ontevreden. ‘De rust in de kamer is weldadig, het tapijt dempt elke vorm van stress. De hoge plafonds, de stilte van de Waalseilandsgracht, het uitzicht op de Kromme Waal: het is er wel, maar het is er niet. Ik heb focus en doe zeker twee keer zoveel als ik thuis gedaan had gekregen. Bellen, mailen, schrijven – het gaat allemaal rap.’