Hotel Theater Figi, Zeist
© Hotel Theater Figi

Thuiswerken terwijl de buren verbouwen? Deze startup geeft je een lege hotelkamer

mt/sprout

Redactie

Terwijl thuiswerkers smachten naar een rustige werkplek, staan veel hotels praktisch leeg. Startup van de week VoorDeThuiswerkers.nl duikt in dat gat met een nieuw platform.

Wat is VoorDeThuiswerkers.nl?

Een platform waar je een werkplek boekt in een hotelkamer. Door het coronavirus werkt Nederland massaal thuis, en dat blijkt voor veel mensen een uitdaging. Denk aan noeste arbeiders met kinderen, of mensen bij wie de buren uitgerekend nu aan het verbouwen zijn. Tegelijkertijd staan hotels praktisch leeg.

“Thuiswerkers en hotels kunnen elkaar helpen”, zegt medeoprichter Seffie Treistman. “Zo geef je thuiswerkers een rustige werkplek, en krijgen hotels weer een beetje inkomsten. Ik skypete vanochtend nog met mijn nichtje van 4, die op schoot zat bij haar moeder die aan het werk was. Dat is lastig werken. Ondertussen hebben hotels te maken met behoorlijk wat financiële stress”

VoorDeThuiswerkers.nl cureert het aanbod van hotels, zodat er gegarandeerd sprake is van kamers waar je goed en geconcentreerd kunt werken. Zo moet er een goede stoel en een bureau zijn. Toegang tot vlotte wifi-verbinding en koffie, thee en water zijn ook vereist.

Het twee weken geleden gelanceerde platform krijgt ook verzoeken van mensen met appartementen, die een kamer over hebben. ”Maar daar gaan we niet op in, ook omdat alles moet kloppen qua corona-veiligheid. Hotels hebben al richtlijnen voor hygiëne.”

Wie zitten erachter?

Oprichters Seffie Treistman en Olivier Kruger, beiden al met wat startup-ervaring op hun cv, merkten dat het aantal freelance-opdrachten door de coronacrisis begon af te nemen. “We waren aan het bellen en hadden het over de veranderingen en uitdagingen in coronatijd. Ik vroeg mezelf af: hoe wil ik straks terugkijken op deze coronaperiode? Ik wil mensen hebben geholpen. Thuiswerken is lastig, merkten we zelf. En hotels, die nu toch leeg staan, kunnen hiervoor een oplossing voor bieden.”

“We willen niet op de bank zitten, we zijn mensen van actie. Nou, het is nu in ieder geval erg druk, met meer dan genoeg actie (lacht). In het begin was het een paar nachten tot 4 uur ‘s nachts bouwen aan het concept en de website. Inmiddels gaat er vooral veel tijd zitten in de communicatie met hotels en huurders.”

“Ook zijn we het team aan het vergroten, we werken nu met zeven mensen. We moeten er nu voor zorgen dat we hier bekendheid voor krijgen en dat mensen weten dat het überhaupt een optie is. We merken bij iedereen veel enthousiasme. Gasten die bij ons hebben geboekt posten er online over en dat wordt goed gedeeld.”