PriscillaPriscilla Nedom is 40 en woont samen met haar vriend in Amsterdam Oud-West. Ze werkt als content manager bij We are Eves, het eerste social beauty platform. In mei bevalt ze van haar eerste kindje en als ik haar spreek is ze nét begonnen aan haar zwangerschapsverlof. Priscilla maakte de laatste twee weken vier keer gebruik van een hotelkamer om rustig te kunnen werken.

Hoe ziet jouw thuiswerkplek eruit?
Nou, het is nogal behelpen op het moment. Er was lekkage bij de buren en daardoor hadden wij vochtschade in de slaapkamer. Het matras ligt nu in de woonkamer en daardoor was mijn werkplek de laatste dagen de bank. Het voedingskussen deed dienst als tafeltje voor mijn laptop, niet ideaal dus, zeker niet als je zwanger bent. Mijn vriend werkt soms thuis en soms ergens anders. Als hij nu thuis werkt zit hij naast me op de bank, niet wat je noemt handig.

Hoe kwam je terecht bij VoorDeThuiswerkers?
De founder van We are Eves, mijn werkgever dus, raadde me dit aan. Ze kent mijn situatie en het leek haar een goed idee. Eerst vond ik het allemaal niet zo nodig, maar ze moedigde me aan om het toch een keer uit te proberen en het was heel fijn! Ik heb er tot het begin van mijn verlof gebruik van gemaakt. Het werd door mijn werkgever betaald, maar het was zo prettig dat ik het geld er zelf misschien ook wel voor over had gehad.

Hoe was je eerste werkdag in een hotel?
Ik was eerst sceptisch, ik dacht we gaan wel meemaken of ik het fijn vind. Maar ik dacht meteen toen ik binnenkwam ‘wat een rust…’ Dat je calls kunt hebben zonder dat je de ander lastigvalt. Ik zat in de Holiday Inn Express bij Amsterdam Centraal, dat was relatief dichtbij. Mensen zeiden nog, er staat een bed, je doet vast wel even een dutje, maar ik heb echt de hele dag gewerkt. Ik heb het bureau zo gedraaid dat ik naar buiten kon kijken en ben aan de slag gegaan.

Wat zijn de voordelen t.o.v. thuiswerken?
Ik had hier echt focus. Thuis heb je toch de neiging om boodschappen te gaan doen, een wasje te draaien, lunch klaar te maken. En vooral de rust, niet gestoord worden door de omgeving.

Heeft het ook nadelen?
Geen roomservice was wel jammer, moest ik er toch uit voor een broodje, haha! Maar dan had ik ook meteen een frisse neus. Het bureautje was een beetje klein, maar op zich prima voor een laptop.

Hoe zouden we het hotelwerken nog beter kunnen maken?
Nou roomservice zou echt heerlijk zijn. En het zou misschien iets meer aan kunnen voelen als kantoorsetting. Misschien dingen als laptopverhoger en een pennenbakje.
Aan de andere kant was het heel prettig en gastvrij. Ik kreeg meteen wat te drinken aangeboden, dat gaf een welkom gevoel.

Heb je een tip voor de thuiswerker? (Los van een hotelkamer boeken natuurlijk)
Toch in contact blijven met je collega’s, door videocalls in te plannen en dan niet alleen de noodzakelijke vergadering. Gewoon even in de ochtend inchecken met je directe collega’s: hoe gaat het, wat ga je doen? En ’s middags nog een keer om de dag af te sluiten. Je mist toch verbinding met je collega’s anders.