© Uitkrant

Wat je ook steeds vaker ziet... Hotelletje pakken?

Uitkrant Amsterdam

Kim van der Meulen

Met het wegblijven van toeristen en buitenlandse zakenmensen meosten hotels zichzelf het afgelopen jaar opnieuw uitvinden. Met succes: we komen er tegenwoordig ook om te flexwerken, staycationen of chillen. Is die trend blijvend?

‘IEDEREEN WAS THUIS DUS HIER KON IK RUSTIG WERKEN’

Wouter van de Ridder (45), partner bij een Amsterdams makelaarskantoor, boekte via voordethuiswerkers.nl hotel Amstel Garden in Amstelveen. ‘Vanwege de maatregelen werken we zo min mogelijk op kantoor. Op dagen waarop ik geen afspraken buiten de deur heb, en die zijn er als makelaar zelden, wil ik zo rustig mogelijk werken. Toen mijn vrouw thuiswerkte, ook de kinderen thuis waren en en we maar voor een paar uur oppas hadden, boekte ik dit hotel. Het is vlak bij huis en de prijzen vallen reuze mee: ik betaalde 35 euro. Een fijne, rustige kamer, koffie-apparaat erbij en goed internet. Ideaal voor de onlinecursus die ik die dag had.’