NU.nl: Hotels zijn creatief in coronatijd: kamer als kantoor, meer roomservice
© ProShots

Hotels zijn creatief in coronatijd: kamer als kantoor, meer roomservice

NU.nl

Gea Bruinsma

Het initiatief VoorDeThuiswerkers.nl, dat op 31 maart werd gestart, probeert letterlijk een andere invulling te geven aan leegstaande hotelkamers. Mensen die niet naar kantoor kunnen en thuis weinig gedaan krijgen, kunnen via het platform een kamer huren om in te werken. ’s Avonds checken ze weer uit – ook als ze voor meerdere dagen hebben geboekt. “Daar is 1,5 meter afstand geen probleem, ben je toch even van huis”, zegt medeoprichter Olivier Kruger.

“Mensen zullen alternatieven zoeken om zich in een andere omgeving te bevinden.” – Olivier Kruger, VoorDeThuiswerkers.nl

Inmiddels hebben 60 hotels zich aangesloten bij het initiatief – een druppel op de gloeiende plaat als je kijkt naar de 5.700 vestigingen die Nederland volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) telt. Per dag komen er nu rond de 20 boekingen binnen, wat het totaal tot dusver op 150 brengt. “Eerst benaderden we zelf hotels, maar intussen komen ze ook naar ons toe”, vertelt Kruger.

‘Roomservice voor een enkele gast dekt de kosten niet’

Overigens levert het de accommodaties tot nu toe nog niet veel op. “Het is een heel kleine bron van inkomsten”, aldus Kruger. “Het is op dit moment meer een service.” Toch denkt de initiatiefnemer dat dat de komende tijd wel zou kunnen veranderen, vooral als de maatregelen blijven gelden.

De vraag gaat dan omhoog, voorspelt Kruger. “Mensen zullen toch alternatieven zoeken om zich in een andere omgeving te bevinden. Ik denk dat hotels in de provincie daardoor ook snel weer meer dagjesmensen gaan zien. We gaan ons eigen land ontdekken de komende tijd.”

“We gaan ons eigen land ontdekken de komende tijd.” – Olivier Kruger, VoorDeThuiswerkers.nl