Thuiswerken in een hotelkamer
© VDT

Thuiswerken lastig tijdens corona? Kies voor een hotel

Consultancy.nl

Redactie

Consultants die door de coronacrisis op zoek zijn naar een werkplek kunnen voor vanaf €30 per dag werken vanuit een hotelkamer. Een echte win-win, volgens initiatiefnemers VoorDeThuiswerkers.nl: het biedt consultants een rustige en veilige werkplek, en helpt tegelijkertijd hotels door de crisis komen.

VoorDeThuiswerkers.nl is gelanceerd door twee ondernemers die een gat zagen in de flink door corona verstoorde markt. Enerzijds staan hotelkamers vandaag de dag massaal leeg, wat hotels een enorme financiële strop oplevert. Anderzijds worstelen veel werknemers – vooral mensen met kinderen – met het (gedwongen) thuiswerken, een situatie die door sommigen al wordt aangemerkt als het nieuwe normaal.

Ondernemers Olivier Kruger en Seffie Treistman zagen de kans om deze twee uitdagingen aan elkaar te koppelen, en zo werd social impact-onderneming VoorDeThuiswerkers.nl geboren. De aanbodkant binnen hun businessmodel was snel geregeld. Door de coronacrisis staan honderden hotels leeg en veel van deze ketens kampen reeds met financiële problemen. “Door hotelkamers te verhuren hopen we ook hotels en hun werknemers een handje te helpen. Samen komen we deze crisis door”, licht Kruger toe.